90 jaar Volkspark De Leidse Hout

1-07-2021

Dit jaar bestaat De Leidse Hout 90 jaar. Dat gaan we vieren.

Op 30 juni 1931 werd het Volkspark De Leidse Hout feestelijk geopend met dans, zang, sport en spel. Nu – 90 jaar later – kunnen inwoners van Leiden en omgeving nog steeds genieten van het mooi aangelegde park met haar bijzondere flora en fauna. De Leidse Hout vormt een groene oase in de stedelijke omgeving, waar je kunt wandelen, sporten, hertjes kijken, een hapje of drankje nuttigen, genieten van de natuur en culturele evenementen in de buitenlucht bezoeken.

Op woensdag 30 juni, de officiƫle openingsdatum, was er een verjaardagsfeestje voor genodigden. De Leidse Glibber maakte een impressie van de bijeenkomst, klik hier.

Op zondag 12 september willen we het volkspark in al zijn aspecten van natuur, cultuur, sport en recreatie samen met de gebruikers van het park beleven. Met leuke sportactiviteiten, voorstellingen in de Waterlelie en het Openluchttheater, een spannende natuurpuzzeltocht en nog veel meer activiteiten. Er is een markt met informatie en organisaties die van het park gebruikmaken organiseren activiteiten. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken, picknicken of mee te doen aan de activiteiten.