Vereniging van Vrienden van

De Leidse HouT

Volkspark de Leidse Hout bestaat 90 jaar

In de Leidse Hout kun je genieten van de natuur, sporten en wandelen in het groen, concerten beluisteren bij muziektent de Waterlelie en het Openluchttheater bezoeken. Er is een hertenkamp, een kleine kinderspeelplaats en het Theehuis.

over het park

Bezoekersinformatie

De Leidse Hout ligt in Leiden Noord, op de grens met Oegstgeest. Vanaf Leiden CS is het 10 minuten lopen. Buslijnen 8 (Houtlaan) en 50 (Warmonderweg) stoppen bij de Leidse Hout. Parkeren kan bij de sportterreinen langs de Oegstgeesterweg of langs de Houtlaan.

De Leidse Hout: Ook jouw Park?

Een bezoekje aan de Leidse Hout is voor iedereen anders. Wat betekent het park voor jou? Laat het ons weten via info@vriendenvandeleidsehout.nl.

Oud Stadsbioloog

Oud Stadsbioloog

‘Hier wonen blijft een voorrecht’ Frits van der Sluis is zijn naam. Al zo’n 35 jaar bewoont hij – eerst met zijn gezin – nu samen met zijn vrouw...

Lees meer

Vrienden van de Leidse Hout

De Vrienden van de Leidse Hout zetten zich in voor het behoud, de verbetering en het onderhoud van het park. Daarnaast organiseren wij activiteiten op het gebied van natuur en cultuur, zoals de zomerconcerten in de Waterlelie, natuurexcursies en de activiteiten van de Groengroep.

Doe jij ook mee?

Geniet jij ook van het park? Word dan vriend voor slechts 15 euro per jaar en draag bij aan het behoud van het park. Je krijgt dan gratis het boekje Dieren in de Leidse Hout t.w.v. 10 euro. Wil je vrijwilliger worden? We kunnen altijd hulp gebruiken bij activiteiten in het park.