Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

Over het park

Plattegrond

De Leidse Hout maakt onderdeel uit van de groene structuur aan de noordwestkant van Leiden, als een schakel tussen Oud Poelgeest, het Heempark, het Bos van Bosman, Endegeest en Rhijngeest.
De kaart met een overzicht van alle parken in Leiden kunt u hier downloaden.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

De Leidse Hout is gelegen in Leiden Noord, vlak tegen Oegstgeest aan en wordt begrensd door de Groene Maredijk, de Houtlaan, de Van Slingelandtlaan en de Warmonderweg. De Leidse Hout is bereikbaar per openbaar vervoer, auto en fiets.Vanaf station Leiden Centraal is het 10 minuten lopen (richting voormalig Diaconessenhuis). Ook stoppen buslijnen 42 en 50 bij de Leidse Hout. Auto's kunnen parkeren bij de sportterreinen langs de Oegstgeesterweg of langs de Houtlaan, voor de fietsen zijn er fietsenrekken.
 

Parkregels

Ieder jaar komen er tienduizenden bezoekers naar de Leidse Hout. Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken en het park mooi te houden, wordt u verzocht zich aan de volgende regels te houden:
• Houd het park s.v.p. schoon en heel.
• Het hondenbeleid van de Gemeente Leiden komt er op neer dat in de Leidse Hout honden alleen mogen loslopen op de Grote speelweide en dat ze op alle andere plekken moeten zijn aangelijnd. Op (kinder)speelplaatsen geldt een volledig verbod voor honden, zelfs voor aangelijnde honden. In de hele gemeente (dus ook in de losloopgebieden) geldt de plicht om hondenpoep op te ruimen. https://www.leiden.nl/over-de-stad/natuur-en-milieu/hondenbeleid-in-leiden/ 

• Fietspaden zijn met borden aangegeven. De andere paden zijn wandelpaden
• Voor versterkte muziek is een vergunning nodig
• Parkeren bij de sportterreinen aan de Oegstgeesterweg 
 

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum