Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

De Waterlelie laat weer van zich horen!

De Waterlelie laat weer van zich horen!

Anders dan in vele jaren voorafgaand aan “corona-jaar 2020” bleef het tot nu toe op de zomerse zondagen oorverdovend stil in de bekende muziektent van De Leidse Hout.
Juist nu de gemeente dit voorjaar zo haar best had gedaan om de omgeving eens flink op te frissen, bleven de stoelen in de berging en wapperden er géén vlaggen.

Het “Waterlelieteam” – leden van de Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout - heeft een corona-veiligheidsplan opgesteld. Op die basis heeft de gemeente vergunning verleend om alsnog een serie concerten te organiseren.

Vanaf 30 augustus zullen tien amateurensembles uit de Leidse regio hun opwachting maken op negen middagen.

Om het gemis-tot-nu-toe een beetje goed te maken, zijn er behalve op zondag ook enkele concerten gepland op woensdagmiddag.

Het volledige programma is te vinden op www.vriendenvandeleidsehout.nl

De eerste twee concerten:

Zondag 30 augustus (13.30 uur tot 15.15 uur):
Dansorkest Date 7-2-7
Een bigband met herkenbare melodieën uit de jaren '40 tot '70 van de vorige eeuw. Denk aan Quickstep, Tango, Rumba, Wals en Rock. Ook ontbreken Glenn Miller en andere jazzorkesten niet op het repertoire.

Woensdag 2 september (16.00 uur tot 17.45 uur):
Jazzkwartet SoWhat
Een nieuw (november 2018) jazz-kwartet. Toegankelijke swing wordt afgewisseld met flinke porties Latin, en ballads. Ook blues en pop, en meer funky uitvoeringen komen aan bod.

< Ga terug

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum