Klussen in het groen

25-09-2021

Op zaterdag 25 september zal de Groengroep weer werkzaam zijn in de Leidse Hout. Deze keer zal dat ook zijn in het kader van Festival 2030, zie het nieuwsitem hierover elders op deze website. Festivalgangers zijn van harte welkom om mee te doen! Wel graag aanmelden voor deze activiteit, zie onder. Ook kinderen zijn welkom, mits begeleid door een ouder. Ieder doet mee naar vermogen.

Het werk zal voornamelijk uit licht snoeiwerk bestaan. Met dat snoeiwerk zorgen wij ervoor dat het groen in het park niet overwoekerd wordt door enkele soorten. Een grotere biodiversiteit wordt daarmee bevorderd. Informatie over waar we in het park werkzaam zullen zijn volgt nog.

foto Leon Harting

De werkzaamheden zullen deze keer om 11.00 onderbroken worden door de onthulling van het straatnaambord Johannes Knuttelpad door wethouder Ashley North van de Gemeente Leiden. De plechtigheid zal een half uur in beslag nemen. Zie ook het nieuwsitem hierover op deze website.
Na afloop van de onthulling is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om mee te doen aan een wandeling langs de monumenten die in het Leidse Hout te vinden zijn.

Aanvang 10:00 tot uiterlijk 14:00. De Gemeente Leiden zorgt voor gereedschap en begeleiding van de werkzaamheden. Voor festivalgangers is het nodig je aan te melden, dat kan bij Maarten Vrieze, 06-38031372. Ook voor vragen over de ochtend en de werkzaamheden kan je bij hem terecht.

In oktober zal er gewerkt worden op:
woensdag 6 oktober
zaterdag 9 oktober
zaterdag 23 oktober en
woensdag 27 oktober.