Geslaagd feest 90 jaar Leidse hout

13-09-2021

Zondag 12 september vierde De Leidse Hout zijn 90-jarig jubileum. Zeker 1.000 mensen kwamen een kijkje nemen in het volkspark aan de noordzijde van de stad, dat sinds 2008 kan bogen op een monumentenstatus. Er werd hardgelopen, gepicknickt, gewandeld, opgetreden en muziek gemaakt en er konden allerlei workshops gevolgd worden. De feestelijkheden begonnen in de ochtend.

Foto Leon Harting

Met het concert ‘Collegium Musicum speelt Johan Strauss’ werd het programma ’s avonds in het Openluchttheater afgesloten.

Foto Emile van Aelst

Voor een verslag (met grote stappen) van het feest, zie hier de rapportage met foto’s en filmpjes van Emile van Aelst voor de Leidse Glibber.

De Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout tekende voor de organisatie van de viering. Nu de feestelijkheden voorbij zijn, pakt zij de ‘gewone’ draad van haar werkzaamheden weer op. De vereniging behartigt alle belangen van De Leidse Hout en investeert in verdere verbeteringen en verfraaiingen. Én – met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers – verzorgt de VVLH onderhoud, natuurexcursies, concerten in de buitenlucht en nog veel meer.