18 september: World Clean Up Day: Bliksemactie in de Leidse Hout

20-09-2021

In het kader van de World Clean Up Day op 18 september jl. heeft de zwerfafvalgroep een bliksemactie georganiseerd in de Leidse Hout: goed zichtbaar exact een uur zwerfafval rapen. 

Er was via verschillende kanalen een oproep gedaan, de gemeente had gezorgd voor extra grijpers en het weer werkte geweldig mee. 

Verspreid over het park hebben 12 man/vrouw, voorzien van jasjes met logo, petjes, grijpers en zakken, in alle hoeken en gaten van het park afval verzameld. Het leverde zakken vol op, maar belangrijker nog: gesprekjes met bezoekers (en enkele nieuwe leden!).

We merken overigens dat steeds meer mensen in de Leidse Hout zwerfafval gaan rapen. Tijdens het feest op 12 september zijn maar liefst 22 grijpers uitgereikt. De zwerfafvalgroep heeft een eigen app, om elkaar te informeren waar en wanneer we rapen. Ook worden bijzondere vondsten gedeeld en doen we direct meldingen bij de gemeente van overvolle of kapotte vuilnisbakken. Al voelt het vaak als Sisyfusarbeid, het rapen geeft ook veel voldoening.

Wilt U zich aansluiten? Meldt u dan aan via info@vriendenvandeleidsehout.nl